Örtülü reklam kullanımının önü açılıyor. Yeni yapılan düzenleme film, spor, eğlence programlarında örtülü reklam kullanılabilecek sadece haberlerde yasak olacak. Sinema ve dizi yapımcıları örtülü reklamın kullanılmasına tepki göstermekte. Buna rağmen bu konuda ki çalışmalar hızlandırıldı. Bu konu ilk olarak Sanayi Bakanı Nihat Ergün tarafından, tiyatrocu Yılmaz Erdoğan'ın örtülü reklam yüzünden filminin çekemediğini belirtmesi üzerine gündeme getirilmişti. Bakan Nihat Ergün, bunun yumuşatılabileceğini söylemişti. Yapılan düzenlemelere RTÜK te kapsam içine alındı. Düzenlemelerde belirli şartlarda ürün yerleştirmeye izin verebileceklerini söylediler.

televizyon ve sinema filmleri, dizileri, spor ve eğlence programlarında bu tip reklama izin verilmesi beklenmekte, fakat diğerlerinde yasaklar olduğu gibi devam edecek. Ürün yerleştirme çalışmalarının ticari iletişime tabi olacağı dizi ve filmlerin haricinde, haberler, çocuk programları, dini programlarında yasaklar devam edecek.

CEZA ALAN FİLMLER

Örtülü reklam dolayısıyla ceza alan Cem Yılmaz'ın G.O.R.A'sı, Şahan Gökbakar'ın Recep İvedik2, Haluk Bilginer ve Mehmet Ali Erbil'in Hırsız Var adlı filmleri bulunmakta

İZLEYİCİ KİTLESİ BİLGİLENDİRİLECEK

Örtülü reklamın uygulandığını izleyiciler, programın çeşitli aşamalarında bilgi sahibi olabilecekler. Gözle görülür bilgilendirmenin yapılacağı belirtilmekte.  

Arşiv

Etiketler