\"\"Türkiye de iki sene önce reklam satışlarını medyanet yapmaya başlamıştı.22 Haziranda Facebook'un özel davetine katılan Medyanet, Facebook kurucusu aynı zamanda CEO'su Mark Zuckerberg ile tanışma ve gelecekle ilgili düşüncelerini öğrenme fırsatı buldu. Dünya çapında 500 milyon civarında kullanıcısı olan Facebook'un amacının ileride bu sayıyı ikiye çıkarmak olduğunu. Japonya, Kore, Çin pazarlarında hala etkili olamayan sosyal sitenin, bu pazarlarda etkili olmaya başlamasıyla, bu sayıyı elde edebileceğine inanıyor.

Zuckerberg ,bir milyar nüfuslu Hindistan'da 40 milyon internet kullanıcısı olduğu düşünülürse, sözü edilen pazarların açılması buralarda patlama yaşanacaktır dedi. Facebook'un kullanımı açısından Türkiye'nin dördüncü olduğunu, Amerika, İngiltere ve Endonezya Türkiye den daha önde görünüyor. Avrupa içerisinde en büyük kullanıcı kitlesine sahip Türkiye için bunun sebebinin nüfus yoğunluğu olmadığını, kültürünün ve yaşam tarzının etkili olduğunu söyledi.

23 Haziran Çarşamba 57.si düzenlenen festival Debussy konferans salonunda yapıldı. Katılımcı yönünden 57 senenin rekorunu Zuckerberg, konuşma esnasında kırdı. İnanılmaz bir izdiham oldu. Zuckerberg'in konuşması diğer salon ekranlarında canlı olarak yayınlandı. Zuckerberg aynı akşam 2010 ‘Media Person Of The Year' ödülü aldı.  

Arşiv

Etiketler