Sosyal ağ devi Facebook, yeni uygulama geliştiren ekipteki mühendislerden Philip Su'nun Facebook Blog sayfasında yer alan yazıyla “Video Araması” ve “Grup Sohbeti” özelliklerinin devreye girdiğini duyurdu. Facebook iki yeniliğin yanında, sohbet bölmesi tasarımında da kullanıcılara kolaylık sağlamak amacıyla yeniliğe gitti.

Facebook “video araması” özelliği Skype işbirliğiyle hayata geçirildi. Özelliği kullanmak isteyen kullanıcıların herhangi bir program yüklemelerine gerek yok, sohbet penceresinin üzerinde yer alan ‘video araması başlat' düğmesine tıklayarak, bir arkadaşlarıyla anında görüntülü görüşme yapabiliyorlar. Bir kez yapılan kurulumun ardından kullanıcılar çevrimiçi arkadaşlarıyla görüntülü sohbet edebiliyorlar. Görüntülü arama çağrısı yapılan kişiden cevap gelmediğinde, görüntülü mesaj bırakma olanağı da sağlayan uygulama, dahili veya harici kameraya sahip olmayan kullanıcılara da görüntülü görüşmeye sesleriyle katılma olanağı sunuyor. Görüntülü arama uygulaması 70'in üzerindeki dilde hazırlandı ve ilk etapta bir grup üyenin kullanımına sunuldu. Kısa sürede de bütün kullanıcılara açılacak.

Facebook ikinci yenilik olarak ‘Mesajlar' ara yüzüne “grup sohbeti” özelliğini ekledi. Bu özellik sayesinde kullanıcılar aynı anda birden fazla arkadaşlarıyla yazılı sohbet edebiliyor. Sohbet sırasında başka kullanıcıları da konuşmaya ekleyebiliyor. Geçmiş grup sohbet yazışmalarında da diğer sohbet yazışmaları gibi mesajlardan ulaşılabiliyor.

Arşiv

Etiketler