Sosyal medyada uzun zamandır konuşulan Facebook'un gizlilik ilkeleri, Avrupa Birliği'nin de kulağına gitmiş olacak ki, yetkililer konuyla ilgili yakın zamanda yeni bir önergeyle Facebook'un karşına dikilmeyi planlıyor.

Kullanıcıların bilgilerini, reklam verenlerle paylaştığı düşünülen Facebook, The Telgraph'ın yaptığı bir habere göre zor duruma düşecek gibi görünüyor. Ocak ayının gelmesiyle yeni bir yasa çıkarmayı planlayan AB yetkilileri, kişilerin bilgilerini hangi amaçla kullandığının hesabını vermesini isteyecek. Eğer bu önerge yasalaşırsa, artık Facebook, kullanıcılarının bilgilerini kimlerle, ne amaçla paylaştığını söylemek zorunda kalacak. Bu durumda da sosyal ağ devini zor günlerin beklediği söylenebilir.

AB yetkilileri bu yasayı sadece Facebook için değil, tüm sosyal ağlar için geçerli kılmayı hedefliyor. Artık tüm sosyal medya platformlarında, kullanıcıların kişisel bilgileri koruma altına alınacak hem de yasal olarak. Kişisel gizlilik konusu yasa haline gelirse, bu durumdan rahatsız olan kullanıcılar sosyal ağlara dava açabilecek.

Yıllık cirosu 4 milyar doları aşan Facebook, gelirinin büyük kısmını reklam gelirlerinden elde ediyorken, bu önergenin yasalaşması halinde, büyük bir gelir kaybına uğrayacağa benziyor.

Facebook ile İlgili Haberler

Arşiv

Etiketler