Bu ay içinde Facebook durum güncellemelerine konum bilgisi eklemeyi planlıyor Facebook, internet dünyasındaki alanlarını genişletmeye devam ederken, gerçek dünyada da yer edinme kararı aldı. Sosyal site, bu ay içinde durum güncellemelerine konum bilgisi de eklemeye hazırlanıyor. Bu hizmet, internet dünyası için bir yenilik değil aslında, günümüzde pek çok site ve sosyal ağ, kendi kullanıcılarına, konumlarını güncelleme hizmeti yapmaktadır. Fakat bunu sağlayan Facebook olunca, durum tamamen farklı boyutlara taşınıyor. 500 milyona yakın kullanıcı sayısı, sosyal ağı bir iletişim devi haline getiriyor. Bu kadar büyük potansiyele sahip olması, her hareketinin reklamcılar ve pazarlamacılar tarafından dikkatle izlenmesine neden oluyor.

 Konum güncellemeleri üzerinde henüz çalışmaya devam ettiklerini ve bunu duyurmak için henüz erken olduğunu söyleyen Facebook yetkilileri, konum güncellemeleri ile ilgili bir pazarlama ortağı tespit etmediklerini ve bir süre bunu kendilerinin yapmayı düşündüklerini söylüyorlar.

 Durum güncellemelerine konum bilgilerini ekleyerek, Mcdonald's'ın Facebook uygulamasından faydalanacağı dedikoduları da ortalıkta dolaşmaya başladı. Ama gene de, bu konuda ayrıntılı bir bilgi gelmiyor. Facebook, bu hizmeti başlatırsa, sadece Mcdonald's değil bir çok firma bundan yararlanacak gibi görünüyor.

 Facebook'un konum hizmetini, Mobile uygulaması için başlatması bekleniyor. Yüz milyondan fazla kullanıcıya sahip Facebook'un bu uygulaması, kullanıcıların bireysel tercihlerine bırakılacağı, yani isterlerse bunu açıp kapatabilecekleri söyleniyor. Geçen haftalarda Facebook'un “Açık Grafik” projesi tanıtılmıştı, bu olay gizliliğin ne olacağı konusu nedeniyle, Amerikan Parlementosuna kadar, pek çok yere yayılan endişelere neden olmuştu. Ayrıca, kullanıcı konumlarının, bu tip sosyal ağlar üzerinden gösterilmesi ile alakalı güvenlik ve gizlilik probleminin nasıl çözüleceğine yönelik soru işaretleri, insanların kafalarını kurcalamaya devam etmektedir.

Arşiv

Etiketler