Sosyal ağ devi Facebook ile skype arasındaki ortaklık dünya çapındaki sosyal ağ kullanıcılarına büyük bir rahatlık ve avantaj sunmaktadır.

Facebook ve skype popüler internet servisi kullanıcılarının gelişen sosyal ağdaki arkadaşları ile sohbet etmeleri için el ele verdi.

Windows, Skype'ın 5.0 versiyonuna Facebok'un haber ve telefon rehberi bütünlemesini oluşturan sekmesini sunuyor.

Dünyanın her yerinden sayısız skype kulanıcılarının, mobil veya sabit hat telefonu ile doğrudan Facebook arkadaşlarını araması, mesaj atması ya da görüntülü olarak görüşmesi artık ücretsizdir.

Açıklamada, Lüksemburg merkezli Skype, Facebook kullanıcılarının şimdi de arkadaşlarının güncellemelerinin ve duvar yazılarnın Sykpe modundaki mesaj ve yorumları ile senkronize olabileceğini ve Facebook'taki durum güncellemelerini görebilecekelerini ortaya çıkardı.

Facebook direktörü Ethan Beard, bu ortaklık sayesinde Skype vasıtası ile kullanıcıların arkadaşlarını bulmalarının daha kolay olacağını açıkladı.

Skype, hizmetlerinin daha erişilebilir ve yararlı olması için, internet bağlantısı sorunları nedeni ile kesintiye uğramalarına yardımcı olmak için otomatik arama kurtarma ve yeni grup video araması özelliğini ekledi.

Skype, yılın ilk yarısında görüntülü konuşma dakikalarının %40'ını video aramasının oluşturduğunu söyledi.

2003 yılında kurulan Skype, internet üzerinden ses, video ve metin konuşmalarını kanalize ederek, standart telefon ağını atlattı.

Arşiv

Etiketler