Facebook Reklam Ödemesini Nasıl Yapabilirim

Dijital reklamların da vazgeçilmez bir parçası haline gelen Facebook, ürün ve hizmetlerinizi ya da kişisel sayfalarınızı daha geniş kitlelere yayabilmenizi sağlar. Facebook üzerinden reklam vermek isteyen pek çok kullanıcı ise ödeme yöntemleriyle ilgili herhangi bir bilgiye sahip değildir. Facebook reklamlarının ödemelerini kredi kartı, banka kartı, mobil ödeme veya Facebook reklam kuponu üzerinden yapabilirsiniz.

Facebook Reklam Ödemesi için Hangi Yöntemler Geçerli?

Facebook hesabınızdaki Ödeme Yöntemleri’nin nasıl yapılacağını öğrenmeniz ve Ödeme Yöntemi seçeneklerinde herhangi bir sorun yaşamamanız için bazı detayları da takip etmelisiniz. Bunun için ilk önce Facebook’un reklam yöneticisi sayfasını açmalısınız. Daha sonra karşınıza gelen ekranın sol kısmında bulunan Facebook Reklamları yazan bölümün sonunda yer alan 3 çizgili alana tıklayabilirsiniz.

Bu alana geldikten sonra ekranın sağ kısmında bulunan “Ödeme Yöntemleri” ikonuna tıklayarak işleme devam edebilirsiniz. Facebook Ödeme Yöntemleri ile ilgili işlemlerinize devam ederken karşınıza gelen sayfada yer alan “Ödeme Yöntemi Ekle” butonuna tıklayın. Tıkladıktan sonra Facebook Ödeme Yöntemi ile alakalı karşınıza 3 ayrı seçenek gelecektir. Buradan kendinize uygun olan seçeneği işaretlemeniz yeterlidir. Daha sonra Devam butonuna tıklayarak ilerleyebilirsiniz.

Facebook Reklamları ile Başarıya Ulaşabilirsiniz

İşlemlerinizin sonraki adımında “Para Ekleyip Reklamlar için Harcayın” başlığı altında bir sayfa açılacaktır. Gelen sayfadaki bilgileri kontrol ettikten sonra tekrar Devam butonuna tıklayın. “Facebook Reklam Ödeme Yöntemi” ile alakalı olarak “Bakiyenize Para Ekleyin” başlığı altındaki pencereden bakiyenizde yeterli ödeme ücreti bulunduğu zaman “Ödeme Yap” butonuna tıklayarak Facebook reklam ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

Facebook reklamları ile daha büyük başarılar elde etmek istiyorsanız, hedef kitle analizi yapmalı ve reklam metninizi profesyonel bir şekilde oluşturmalısınız. Ayrıca hedef kitlenizin genel olarak online olduğu saatleri de tespit ederek reklamlarınızın daha verimli olabilmesini sağlayabilirsiniz. Reklam iptali için Facebook’un reklam yöneticisi aracını kullanabilir ve reklamlarınızı durdurabilirsiniz. Durduğunuz reklamları istediğiniz zaman basit birkaç adımı takip ederek tekrar aktif bir hale getirebilirsiniz. Facebook reklamları sayesinde milyonlarca kişiye ürün ve hizmetlerinizi başarılı bir şekilde sunabilirsiniz.

Arşiv