Facebook Libra Kripto Para

Kripto para dünyası içine eklenen Facebook yeni kripto para uygulaması ile ilgili olan çalışmayı ise uzun süredir yaptığı zaten bilinmekteydi. Facebook tarafından sürülen resmi kripto parası Libra olarak isimlendirildi. 

Dünyada en çok kullanıcı ağına sahip olan Facebook birçok farklı uygulamaya yer açarak kullanımı alanında farklılığını ortaya koyarken aynı zamanda kullanıcıların isteklerine özel olan uygulamalara da yer açmaya devam ediyor. Kullanıcı ağı oldukça fazla olan Facebook büyük ve önemli markalar ile yolunu birleştirmenin yanı sıra kendi kripto parası ile de gündeme geldi. 

Günümüzde dijital dünya birçok anlamda avantaj sunarken daha fazla kullanıcının bu alanda işlem yapması ile beraber dijital para olan kripto paralarda sıklıkla bu alanda yer almaya başladı. İşlemlerin artık elektronik ortamlarda uygulanmaya başlanması ile beraber elle tutulur madeni ve kağıt paraların ise sadece bir sembol olarak hatta tamamen bile kalkması gündem de yer almaktadır.

Libra Kripto Para Birimi Bitcoin’i Tahtından Edecek mi?

Dünyada birçok dev markanın kripto para dünyasında yer alması beklenirken en büyük adım ise Facebook tarafından geldi. Facebook tarafından sürülen kripto para Libra ile ilgili olarak gelen duyumlar ise kripto para birimi olarak tahtını kimseye kaptırmayan Bitcoin kripto paranın tahtını sarsmaya aday olduğu da belirtiliyor. 

Hiçbir devlete bağlı olmayan özel kuruluş olan Facebook ekonomik bağımsızlığını pekiştirmek amacı ile giriştiği düşünülmekte. 

Küresel değer olarak ifade edilen Facebook Libra kripto para birimi blok zinciri olarak ifade edilmekte olan alt yapıya sahip olarak sunuluyor. Bu anlamda bakıldığında diğer kripto paralardan pek farklı olmaması ile dikkat çeken Libra kripto para biriminin Bitcoin kripto para biriminin tahtını sarsmaya hazırlandığı da vurgulanmakta. 

Facebook Libra Güvenli mi?

Facebook genel olarak yaşanan kötü tecrübeler ile kullanıcılarını güven konusunda biraz sıkıntıya sokarak gündeme gelmesi ile biliniyor. Bu sebep ile de insanların bu konuda tereddüt yaşaması son derece normal. Fakat Facebook tarafından piyasaya sürülen kripto paranın blok zinciri teknolojisini benimseyen yapısı önemli bir detaydır.

Arşiv