Facebook Instagram TV Reklamları için Çalışmaya Başladı

Facebook çatısı altında yer alan ve sosyal medyanın en fazla tercih edilen platformlarından olan Instagram, TV reklamları için çalışmaya başladığını duyurdu. Ancak bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı henüz tam olarak bilinmiyor. 

Uygulamasını sürekli olarak güncel tutmaya çalışan Instagram, uzun süredir beklenen ve istenen bir özelliği nihayet test etmeye başladı. Platformda yer alan içerik üreticileri doğrudan bir gelir kaynağı olabilecek yeni bir özellikten yararlanabilecekler. IGTV içerik üreticilerinin videolarında reklam yayınlayabilmelerini sağlayan bir iş ortağı programı olarak biliniyordu. 

Facebook Watch sistemine benzer bir şekilde çalışması beklenen yeni sistem hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Facebook Watch’taki içerik üreticileri ürettikleri içeriklerde oynanan reklamlardan gelecek kazancın sadece %55’ini alabiliyorlardı. Benzer sistemin Instagram için de getirilmesiyle birlikte pek çok içerik üreticisinin işlerini daha kaliteli ve özenli bir şekilde yapabilmesi mümkün olacak. 

İçerik Üreticileri IGTV’de Reklam Göstererek Para Kazanabilecek 

Jane Wong isimli bir Twitter kullanıcıs Twitter hesabından yayınladığı ekran görüntüleriyle bu haberleri de doğrulamış oldu. IGTV kullanıcılarının reklam gösterebileceğini resmen ispatlayan Wong, içerik üreticilerin reklamlardan elde ettiği gelirin Facebook’taki videonun ortasında gösterilen reklamlardakine benzediğini de belirtti. 

Şimdiye kadar Instagramdaki içerik üreticilerinin elde ettikleri tüm gelirler ürünlerinin tanıtımı için üçüncü taraf markalar ile yapılan sponsorluklardan geliyordu. Bu noktada yeni gelecek olan sistem ile birlikte içerik üreticilerine ek bir gelir kaynağı da çıkmış olacak. Aynı zamanda bu kişilerin daha kaliteli ve yüksek prodüksiyonlu işler yapabilmeleri de mümkün olacak.

Yeni Özellik Ne Zaman Aktif Olacak?

Facebook ve Instagram tarafından geliştirilen yeni reklam modelinin hangi tarihlerde aktif olacağı henüz açıklanmış değil. Fakat yakın bir gelecekte bu özelliğin tüm kullanıcılar için aktif edileceğin kesin gözüyle bakılıyor. 

Yeni sisteme geçiş yapıldığı zaman Instagram’ın IGTV kısmının da hareketleneceği ihtimalini göz önünde bulundurmaya başlayan içerik üreticileri şimdiden bu özellik için yeni içerik stratejileri geliştirmeye başlamış durumdalar. İlerleyen günlerde bu konu ile ilgili Instagram cephesinden resmi bir açıklama da bekleniyor. 

Arşiv