Edinburgh Napier Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada, Facebook'un anksiyete yaratabileceğine dair sonuçlar ortaya çıktı. Sosyal ağların bir alışkanlıktan öte bağımlılık hale geldiği de böylece ortaya konmuş oldu. Araştırmanın başkanı Dr.Cathy Charles sonuçları yorumlarken Facebook üyesi olmanın ciddi bir baskı oluşturduğunu, yararlar ve zararlar konusunda kullanıcıların kararsız ve karmaşık duygular taşıdığının altını çizdi.

Yapılan araştırma gösteriyor ki; her 10 kullanıcıdan biri, Facebook hakkında korkular taşıyor. Yine her 10 kişide 3 kişi kendilerine gönderilen bir arkadaşlık isteğini reddedince kendilerini suçlu hissediyorlar. Araştırmanın kapsamındaki kişilerin yüzde 12'si kendilerine gönderilen arkadaşlık isteklerinden rahatsız oluyor ve bu rahatsızlıktan dolayı yüzde 63'ü bu isteklere yanıt vermeyi erteliyor.

600 milyona yaklaşan kullanıcı sayısı ile Facebook'un başını çektiği sosyal ağların kullanıcılar üzerindeki etkileri hakkında pek çok araştırma yapılıyor. Çıkan sonuçlar olumsuz olsa da sosyal ağları kullananların sayısı ve kullanma biçimler her geçen gün artıyor.

 

Arşiv

Etiketler