Sportsnet firmasının reklam çalışmalarını yapacağı, 25.Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Erzurum'da düzenleniyor. Sporsnet reklam ajansı, 2001 yılında kurulmuş ve ülkede sporla ilgili ilk pazarlama ajansı olmuştu. Ajans, 2005 senesinde İzmir Üniversitesinde Yaz Oyunlarının reklam ve tanıtım işlerini yapmıştı.

Radyo ve Telvizyon, internet ve gazete reklam mecralarında yayınlanacak olan reklam kampanyası ve oyunların tanıtımları için Spostsnet, Erzurum 2011 Genel Koordinatörlüğü reklam sözleşmesi imzaladı. Erzurum 2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ile reklam ajansı Sportsnet yetkilisi Ahmet Gülüm, ayrıca Sponsorluk ve Pazarlama Direktörü Murat Sancar arasında yapılan imza töreninde basın mensupları da bulundu. İmza töreninden önce basına bilgi veren, Koordinatör Bekir Korkmaz Sportsnet ajansıyla bu ihaleden önce de çözüm ortaklığı bazında çalıştıklarını, ajansın İzmir Universiade Yaz Oyunlarının tanıtımlarında gösterdiği performansı Erzurumda da yapacaklarına inandığını söyledi. Korkmaz ayrıca, kış oyunlarının yerel çerçevede yapılacak olan reklam tanıtımlarını Arkes firmasının yürüteceğini söyledi.

İmza töreninden sonra, basın mensuplarının sorularına cevap veren Sponsorluk ve Pazarlama Direktörü Murat Sancar, bu reklam kampanyası için yapılan ihaleye 16 şirketin katıldığını, bunların Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak başkanlığındaki Hazırlık ve Denetleme Kurulunun yaptığı incelemeler sonucunda dörde indiğini, son incelemede ihaleyi 3.5 milyon TL ile ilgili firmanın aldığını belirtti. Reklam kampanyasının ajans yetkilisi Ahmet Gülüm tarafından yürütülerek, tüm reklam mecralarını kullanacaklarını söyledi.

Yapılan imza töreninden sonra, yetkililer, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret ederek, yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verdiler. Vali Öztürk ise, reklam çalışmalarının organizasyonların en önemli konuları olduğunu, doğru bir reklam kampanyasının çalışmalara değer katacağını, İzmir'de gerçekleşen başarıyı Erzurumda da beklediklerini ifade etti.

Arşiv

Etiketler