En İyi Bumper Video Reklam Örnekleri

Kullanıcı davranışları dikkate alınarak hazırlanan YouTube Bumper reklamlarının 6 saniyelik kısa reklamlar olması, markalar tarafından ilk etapta yadırganmasını beraberinde getirdi. Ancak sadece 6 saniyede bile reklamlarla nasıl bir başarı elde edilebileceğinin fark edilmesi de uzun sürmedi. Her gün milyonlarca videonun izlendiği bu platformda uzun reklamlar kullanıcıların ilk 5 saniyeden sonra geçmesine neden oluyor. 

Haliyle çoğu zaman reklam başarıya ulaşmıyor ve asıl mesajını veremeden kapatılıyor. Oysa Bumper reklamları sadece 6 saniye olmasıyla çok önemli bir seçenek haline geldi. Uzun reklamlarla etkileşimde bulunmak elbette markalar için daha cazip olabiliyor fakat asıl önemli olan kullanıcıların internet kullanım davranışlarına uygun seçimler yapabilmektir. Bu nedenle Bumper reklamlarına artık tüm markaların daha sıcak bakması gerekiyor. Peki, nelere dikkat etmeli, nasıl bir reklam hazırlamalı? Birkaç önerimiz olacak. 

Karmaşık Reklamdan Uzak Durun

Reklamınız kesinlikle basit ve çok kolay anlaşılır olmalıdır. Çünkü sadece 6 saniyede kompleks bir reklamla mesaj vermeniz çok zor. Basit, öz ve kısa bir mesaj ile de etkileyici bir izlenim bırakabilirsiniz. 

Metin Kullanımı Abartmayın

Reklamda metin elbette olabilir ancak yapılan en yaygın hata metin kullanımını abartmak oluyor. Sadece 6 saniyede insanların hem görsele odaklanması hem de metni okuması elbette çok zor. Bu gerçeği göz ardı etmeyin ve metini çok az oranda kullanın. 

En Çarpıcı Özelliği Kullanın 

Ürün ya da hizmetin en çarpıcı özelliği ne ise bu özelliği kullanın. 6 saniyede bir ürün ya da hizmetin birkaç özelliğini tanıtmazsınız. Bu nedenle tek bir özelliği vurgulamak reklamın daha etkileyici olmasını sağlamakla birlikte ürün ya da hizmete dair merak da uyandırır.  

Tanıt, Güçlendir, Hatırlat! 

Bumper reklamlarında en başarılı felsefenin tanıt – güçlendir – hatırlat olduğu da artık kabul ediliyor. Bu yöntemde ürünün tanıtımı Bumper reklamla yapılıyor. Güçlendirmesi için uzun reklam modelleri tercih ediliyor ve yine Bumper reklamla hatırlatma yapılıyor. Hatırlatma reklamları için de uzun reklam modelleri tercih edilebilir. Akılda kalıcı olması açısından son derece başarılı olduğunu belirtelim. 

Arşiv