Dugun.com adlı web sitesinin yapmış olduğu bir istatistiğe göre dünya üzerinde en çok düğün yapılan şehrin “İstanbul” olduğu ortaya çıktı.

Yapılan araştırmada 166 bin düğün sayısıyla İstanbul birinci olurken, 114 bin düğünle ABD'nin Las Vegas şehri ikinci sırada yer aldı. Gelin ve damatlara düğün hakkında bilgi veren web sitesi yaptığı araştırmada ayrıca dünya ve Türkiye'deki düğün uygulamaları arasındaki farklılıkları da ortaya koydu. Veriler Türkiye'de yılda yaklaşık 600.000 çiftin evlendiğini bayanlarda evlenme yaşının 24, erkeklerde ise 27 olduğu da belirtildi. Düğünlere ortalama katılımın 240 kişi olarak hesaplandığı araştırmada, evlenecek adayların % 70 oranındaki çoğunluğunun düğün detayları hakkında internetten araştırma yaptığı vurgulandı. Tarafların bir düğüne ortalama 25.000 TL harcandığı bildirildi.

ABD'de ise her yıl 2.2 milyon evlilik gerçekleşiyor. Ancak son yıllarda bu sayıda azalma yaşandığı gözleniyor. ABD'de son 20 yılda evlenme oranlarında yaklaşık %20 oranında bir düşme yaşanırken bir düğünün ortalama maliyeti, 20-25 bin Dolar arasında değişiyor. Daha büyük bir pazara sahip düğün sektöründe, en popüler düğün ayları Türkiye'de olduğu gibi haziran ve temmuz. ABD'de düğüne davet edilen kişi sayısı ise ortalama 150 kişi.

Arşiv

Etiketler