Önce Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından internet alan adlarında yer alan yüzden fazla kelimenin yasaklanması, ardından kurum tarafından yayınlanan bir açıklamada, “yasaklama değil bilgilendirme söz konusu” denmesi, ardından 22 Ağustos'ta yürürlüğe girecek olan filtreleme sistemiyle kullanıcıların içeriği belli olmayan dört filtre seçeneği sunulacak olması gibi haberlerin yankısı sürerken, bugün konuyla ilgili olarak yaşanan bir gelişme sosyal medya başta olmak üzere internette tepki yarattı.

21 Nisan tarihinde hosting'e yollanan bildiriyle sourtimes sunucularının da yasaklama kapsamında olacağı bildirildi. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından gönderilen e-postada ekşi sözlük'ün bütün arka planını oluşturan sourtimes.org da sonlandırılacak olan hosting'ler listesinde bulunuyor. 5651 sayılı kanunda sayılan katalog suçlar (müstehcenlik, fuhuş, çocukların cinsel istismarı, vb.) kapsamındaki internet sitelerine hosting hizmeti verilmemesi konusundaki e-postanın ardından ekşi sözlükte konu ile ilgili bir başlık açıldı.

“TİB'in ekşi sözlük'ü kapatma emri” adlı başlığa pek çok enrty girildi, firma ve vatandaşlar tarafından TİB aleyhinde suç duyurusunda bulunma ve dava açma hazırlıkları başladı. TİB bu gelişmeler üzerine resmi kanallar aracılığıyla ikinci bir açıklama yaparak sourtimes.org ve eksisozluk.com siteleriyle ilgili herhangi bir engelleme kararının olmadığını, konuyla ilgili olarak da herhangi bir adli işleme başvurulmasına gerek olmadığını söyledi.

Arşiv

Etiketler