Efes Pilsen'in Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu'na sunduğu iki isim 7 Mart tarihine kadar netleşecek. “Anadolu Efes” ve “Efes” olarak sunulan iki isimden birisi ile yola devam edecek olan Efes Pilsen yaz aylarından itibaren Akdeniz'de üç yeni bira markası satmaya başlayacak.

Türkiye Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu'ndan gelen turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bir ülke. Bu turistler daha çok kendi biralarını tüketmeyi tercih ediyorlar. Efes Pilsen de, pazardaki açığı kapatmak için harekete geçti. Stary Menlik, Gold Mine, Warsteiner ve Karagandinskoe markalı biraların satışı öncelikli olarak Rus Turistlerin yoğun olarak ilgi gösterdiği Antalya ve çevresinde başlayacak.

Rusya dünya bira pazarları içinde 3. büyük ülke konumunda. Efes Pilsen'de yüzde 10'luk Pazar payıyla Rusya'nın lider markası konumunda. Ülkedeki beş büyük bira üreticisinden birisi olan Efes'in Gold Mine markası 2008 yılında Rusya'da en dinamik ikinci marka seçildi. Stary Menlik ise üst popüler segmente en fazla satış hacmine sahip dördüncü marka. Ülkede 450 milyon dolardan fazla alkollü içki yatırımı yapan şirketin ayrıca Moldova'da Vitanta ve Romanya'da Caramian adlı bira markaları pazarda yer alıyor.

Efes yüzde 85'lik payıyla Türkiye pazarının lideri. Gürcistan ve Moldovya'da yüzde 70 civarında, Kazakistan'da ise yaklaşık yüzde 40'lık bir pazar payı var.

Arşiv

Etiketler