90'lardan bu yana hayatımızda olan e-postalar, farklı platformlar kullanmaya başlayan yeni kuşak tarafından terk ediliyor. Fransız ekonomi gazetesi La Tribune'un yaptığı araştırmaya göre, e postaların çocuk ve gençlerin ilgisini çekmeme nedeni spam, virüs, trojan gibi sorunlar nedeniyle yönetimlerinin imkansız denecek kadar zorlaşması.

comScore'un yaptığı araştırmada, Gmail, Yahoo ve Hotmail gibi sitelere giriş yapan kullanıcı sayısının önemli ölçüde düştüğü ortaya çıktı. Kasım 2009-Mayıs 2011 dönemimde e-posta adreslerinin kullanımı yüzde 4,1 oranında azaldı. comScore verilerine göre Fransa'da e-posta kullanıcı sayısı son birbuçuk yılda yüzde 10-16 arasında düşüş gösterdi. Halen dünya genelindeki 3 milyar 100 milyon internet kullanıcısını var. Her gün yüzde 90'ı spam olarak tanımlanan reklam ve virüz içerikli mesajlar olmak üzere ortalama 349 milyar e-posta gönderiliyor.

E-postaların giderek azalan popülariteleri firma cirolarına da olumsuz yansıdı. Yahoo geçtiğimiz yıl 1,13 milyar dolar olarak belirlenen cirosunu bu yıl aynı dönemlerde 1,1 milyar dolarak açıkladı. Uzmanlara göre e-posta hızlı bir şekilde kullanımdan kalkmayacak, yeni kuşak akıllı telefonlarla birlikte evrim geçirecek. ABD'de halen 43 milyondan fazla akıllı telefon kullanıcısı mevcut ve bu kişiler e-postalarını da cep telefonlarından takip ediyorlar. Dünya genelinde akıllı telefon kullanıcısı sayısının 2014 yılında 1 milyarı geçeceği öngörülüyor.

Arşiv

Etiketler