Amerikan Fox televizyonu gündüz kuşağında yayınlanan “Dr. Oz” adlı programıyla izlenme rekorları kıran Doktor Mehmet Öz, Time dergisinin bu haftaki sayısının kapağında yer aldı. ABD'de “Sağlık Gurusu” olarak ünlenen Mehmet Öz, 50 yaşında Time'ın kapağında yer alan 8. Türk oldu.

Haftalık 4 milyon tirajlı dergi için “Kanser korkumdan neler öğrendim” adlı bir makale yazan Öz, kapak fotoğrafında, doktor Mehmet Öz olarak, hasta Mehmet Öz'ü muayene ediyor.

Geçtiğimiz yıl yaşadığı kolon kanseri korkusunu anlattığı makalesinde Öz, 50'inci yaş gününde yaptırdığı check-up sırasında ortaya çıkan kolon kanseri şüphesinin ardından geçirdiği ameliyatı yazdı. Öz, ünlü bir doktor olarak, milyonlarca insana tavsiyeler verdiğini ve iyi bir doktor ve iyi bir aile babası olmaktan gurur duyduğunu ancak kötü bir hasta olduğunu söyledi. Yaşadığı deneyimden kendi ve hastalarıyla ilgili birçok şey öğrendiğini söyleyen Öz, geçtiğimiz yıl Woman's World Dergisi'nde kapak olmuş ve milyonluk satışa ulaşarak rekor kırmıştı.

Arşiv

Etiketler