\"\"Bu Senenin İlk Çeyreğinde 50 Milyon Net Lirayla, Doğan Yayın Holding Zarar Etti.

DYH tarafından yapılan yazılı açıklamada, firmanın ilk üç ayın konsolide geliri, 2009'un aynı dönemine nazaran %10 artarak 602 milyon lira oldu.

Yurdun içinde ki reklam geliri %44 olurken, konsolide reklam geliri %30 a yükseldi. Firmanın faiz, amortisman, vergi önceki karı, bu senenin ilk çeyreğinde 52 milyon artarak, 36 milyon TL zarardan, 16 milyon TL. kara erişti. Bu senenin ilk çeyreğinde kesinleşen zarar ise, 2009'un aynı çeyreğine göre %70 düşerek, 165 milyon TL'den 50 milyon TL'ye indi.

DYH Yönetim Kurulu Üyesi ve Doğan Holding İcra Kurulu Üyesi Soner Gedik, konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Türkiye'de reklam alanında, beklediğimizden daha etkili bir toparlanma var. Bu senenin ilk çeyreğinde, Türkiye reklam alanının büyümesi %36 olmuştur. Bundan yola çıkarak, DYH olarak bu senenin ilk çeyreğinde, planladığımızın üstünde bir başarı elde ettik. Ayrıca, geçen sene aldığımız tasarruf önlemlerini, bu sene de korumaya çalışıyoruz. Reklam ve diğer gelirlerimizin fazla olmasına rağmen, maliyetlerimizi 2008'e göre, aynı noktalarda tutmayı başarabildik. Bu senenin sonuna kadar da bu performansımızı sürdürmeyi planlıyoruz” dedi.  

Arşiv

Etiketler