TechCrunch adlı haber sitesinde yer alan bilgiye göre 10 yaş ve altı çocukların kullanabilmesi için tasarlanan Togerherville isimli sosyal ağ ünlü sinema yapım şirketi Walt Disney tarafından satın alındı. Site hizmet sözleşmesine de ‘Walt Disney İnternet Grubu'nun internet sitesine hoşgeldiniz' cümlesi yerleştirildi.

Beta sürümünün yayınına geçtiğimiz yıl başlanan Togetherville sitesi, yetişkinler gibi çocukların da sosyal medya deneyiminden faydalanmalarını amaçlıyor. Ancak yetişkin sitelerinden farklı olarak, ebeveyn kontrolünü sağlama olanağı sunuyor. Sitede ebeveynler çocuklarının iletişim kurdukları arkadaşlarını takip edebilmenin yanında, kimlerle arkadaşlık edebileceklerini de seçebiliyorlar. Togetherville üyelerine arkadaşlarıyla oyun oynama, video izleme gibi çeşitli uygulamaların yanında sanatsal faaliyetler gerçekleştirmeleri için de güvenli bir ortam sağlıyor.

Sosyal medya etkinliğini sürekli arttıran bir pazarlama mecrası. Ebeveynler tarafından denetlenebilir uygulamalara sahip olan Togetherville, Disney'in çocuklara yönelik pazarlama ve iletişim faaliyetlerine önemli bir katkı sağlayacak.

Arşiv

Etiketler