Geçtiğimiz yıllarda Formula 1, Fashion Week, Volvo Ocean Race ve Rugby World Cup gibi birçok önemli organizasyonun taşımacılığını üstlenen DHL, 2011 yılında da Leipzip Gewandhaus Orkestrası'nın enstrümanlarını taşıma görevini üstlendi. DHL orkestranın Asya ve Avrupa'da gerçekleştireceği turnelerde 100'den fazla müzik aletini taşıyacak. Milyonlarca Euro değer biçilen bu enstrümanların her biri eşsiz ve aynı zamanda da hassas bir yapıya sahipler.

Toplam ağırlığı 6 tonu bulan ve yaklaşık 60 metreküp hacme sahip gönderilerin içinde, müzik standları, müzisyenlere ait dolaplar ve notalar da bulunuyor. DHL hassa yolcularını taşımak için, sıcaklık seviyesinin sürekli olarak kontrol edildiği ve GPS ile takip edilen araçlar kullanacak. Tüm gümrük işlemlerinin sorumluluğu da DHL'e ait.

Gewandhaus Direktörü Profesör Andreas Schulz şirketin taşımacılık tecrübesi ve birikimine güvendiklerini bunun da kendilerine sadece yapabilecekleri müziğe odaklanma imkanı vereceğini açıkladı. Konser turlarının planlanma aşamaları bazen bir buçuk yıl önceden dahi başlayabiliyor. Dolayısıyla da bu sürede ekipmanların taşınması büyük önem taşıyor. DHL açısından da bu anlaşma taşımacılık alanındaki tecrübesini pekiştirecek önemli bir reklam ve tanıtım aracı olacak gibi görünüyor.

Arşiv

Etiketler