Dünya reklamcılığının öncüsü, Ogilvy & Mather'ın kurucusu David Ogilvy artık hayatta olmasa da, dünya çapındaki 15 binden fazla çalışanı bugün 100. Yaşını kutluyor. Dünyanın en büyük iletişim şirketlerinden birisi olan Ogilvy, kurucusunun 100. Yaşını “DO100” etkinlikleri ile kutluyor.

Ogilvy Türkiye Başkanı Aytül Özkan Ogilvy'nin 100. Yaşının yanında bir anlamda ölümsüzlüğünün de kutlandığını, sahip olunan değer ve ilkelerin gücüne ve farkına bir kez daha şahit olduklarını ifade ederek, böyle kuvvetli bir kurum kültürüne sahip bir ajansın parçası olmanın gurur verici olduğunu ifade etti.

DO100 etkinlikleri çerçevesinde birçok faaliyet gerçekleşiyor. Ogilvy çalışanlarının katıldığı “İlham” temalı “DO100 Inspiration” yarışmasının kazananları Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali'ne katılarak, etkinlik izlenimlerini Ogilvy ailesi ile paylaştılar. Bunun yanında Ogilvy bugün Cannes'ı neredeyse kırmızıya boyuyor. “Ogilvy & İlham” başlıklı yıllık seminerin açılış konuşması da “İlham” adıyla, “En çok satan yazar, eğitim reformcusu, yayılan yaratıcılık konusunun önde gelen ismi, dünyanın en yaratıcı yetenek savunucusu Sir Ken Robinson tarafından gerçekleştirildi.

“DO100 Mosaic” Adını taşıyan etkinlik kapsamında, Ogilvy sisteminde bulunanlar Twitter aracılığıyla kendilerine ilham veren konuyu yazdılar. Bu iletilerden dev bir Ogilvy mozaiği oluştu. Ayrıca, Ogilvy çalışanlarının avatarlarını kırmızıya çevirmeleri de “top trend” haline geldi.

Arşiv

Etiketler