Dünyanın en ünlü çizgi romanlarında “Winnie The Pooh” karakterlerinin ellerinde bira şişeleriyle kadeh kaldırmaları cezasız kalmadı. Radyo Televizyon Üst Kurulu tarafından verilen ceza, Danıştay tarafından da onandı.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, RTÜK Kanal D tarafından yayınlanan çizgi filmin bir bölümünde çocukları içkiye özendirdiği ve kötü davranışları teşvik ettiği gerekçesiyle RTÜK Kanunu'nun 33. Maddesi gereği uyarı cezası verilmesini kararlaştırdı. RTÜK, karara neden olarak söz konusu bölümde çocukları kötü etkileyen ve gereksiz değerlendirmeler yapmasını sağlayan teşvik edici mesajlar verildiğini gösterdi. Kanal D cezanın iptali için Danıştay'a başvurdu.

Danıştay 13. Dairesi RTÜK kararını onaylayarak, çizgi filmde yer alan ifadelerin 4. Maddenin ikinci bendinde belirlenen yayın ilkelerini ihlal ettiğini ve konu hakkında verilen rapor ve cezaya yapılan itirazın değerlendirildiğini, hukuka aykırılık görülmediğini açıkladı.

Winnie The Pooh Walt Disney'in en popüler ve başarılı serilerinden birisi. Kahramanlarının Christopher Robin adlı bir çocuğun kendi kafasında yarattığı oyun dünyasında yaşadığı çizgi film, 100 hektarlık bir ormanda yaşayan Winnie, Piglet, Tigger, Tavşan ve Eeyore'nin hikayesini anlatıyor.

Arşiv

Etiketler