Tahminlerde bir yanlışlık olmadı ve iPad 2 beklendiği gibi 2 Mart tarihinde San Francisco'da bulunan Yerba Buena Center'da yapılan etkinlikte tanıtıldı.

Apple'ın merakla beklenen ürününün tanıtımını sağlık sorunları yüzünden bir süredir CEO'luk görevine ara vermiş olan Steve Jobs gerçekleştirdi. iPad 2 ilkinden çok daha ince ve oldukça da hızlı bir işlemcisi var.

Her iki yüzünde de kamera olan cihaz beyaz ve piano siyah olmak üzere iki farklı renkte piyasaya sürülecek. ABD'de 11 Mart'ta piyasaya girecek olan iPad 2, 25 Mart tarihi itibariyle dünya çapında pazarda yerini alacak.

iPad 2 IOS 4,3 işletim sistemiyle çalışıyor. 9.7 inçlik LED aydınlatmalı ekranın çözünürlüğü 1024 X 768. Ortam ışığına göre ekran parlaklığını otomatik olarak ayarlayan Ambient Light Sensor ve Gyroscope özelliği. 1080 HDMI ve Usb desteği yanısıra, detaylı video çekimini yapılmasını sağlayan iMovie özelliği. iPad 2'nin ekranı üzerinde bulunan micro-fiber kaplama özelliği sayesinde her kapanışta kendini temizleyebiliyor. iPhone 4'ten yüzde 33 daha ince olan cihazın ağırlığı 453 gram. Bu da bir önceki modelden 92.6 gram daha az.

Arşiv

Etiketler