Cornetto tarafından 16-24 yaş arası 1337 gencin katılımıyla gerçekleştirilen anket ile Türkiye'deki gençlerin aşk haritası oluşturuldu. Araştırma şirketi Youth Research tarafından hazırlanan ankete göre kadın ve erkeklerin aşka bakış açısı belirlendi.

Erkekler; aşkı, mutluluk ve eğlence gibi pozitif durumlara dayandırırken, kadınlar için aşkın kavga ve ayrılık gibi negatif etkileri daha ön planda. Heyecanı ve güveni aynı anda yaşamak isteyen kadınlar, öncelikle kendilerinin mutlu edilmesi gerektiğine inanıyor.

“İlişkide en çok neye önem verirsiniz?” sorusuna kadınların %71'i maddiyat ve kariyer derken, bu oran erkeklerde %40. Kadınların %63'ü ikişkide daha bencil bir tavır sergilerken, erkeklerde bu oran %34 olarak belirlendi.

Her iki taraf için de Facebook hesaplarının varlığı en önemli kıskançlık sebebi olurken, sevgilisinin Facebook profilini kontrol eden kadınların oranı %56.6, erkeklerin oranı ise %50.7.

Anketin sonucuna göre, aşka birbirinden farklı 7 bakış açısı ile bakan gruplar oluşturuldu:

Romantik Aşık (%17) Şıpsevdi (%12) Sadık Aşık (%16) Duygusal Aşık (%16) Stratejik Aşık (%13) Aşk Arayan (%8) Tutkulu Aşık (%11)  

Arşiv

Etiketler