Ortadoğudaki karışıklıklar nedeniyle Mısır'da açmayı planladığı 15 mağazadan vazgeçen Collin's, yeni pazar olarak Çin'i seçti. Çinli bir perakende zinciriyle anlaşan ünlü jean markası bu ülkede 30 mağaza açmayı planlıyor.

Colin's Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Eroğlu, yurtiçi ve yurtdışında iyi bir yıl geçirdiklerini, Çin pazarına ise güçlü bir ortakla girmeye hazırlandıklarını belirtti. Çinli ortağı hakkında bilgi vermeyen Eroğlu, ünlü perakende zincirinin 900 noktada hizmet verdiğini açıkladı. 

Özellikle Rusya'da iddialıl olduklarını belirten Eroğlu,  "17 ülkede 94 mağazamız var. 2012'de Çin ve İran pazarları bizim için öncelikli olacak. Ancak İran'da kendimiz yer alacağız. Çin'de bize rakip olabilecek jean markası yok. 900 noktada hizmet veren bir perakende zincirinin alt yapısını kullanmak üzere ortaklık anlaşması imzaladık. İlk etapta 30 mağaza açacağız" dedi. 

Colin's'i Çin'deki lüks markalar arasına sokacaklarını belirten Eroğlu, bir jean pantolonu 50-100 euro arasında satacaklarını söyledi.

Arşiv

Etiketler