Gelecek nesillerin eğitimlerini desteklemek amacıyla Panasonic tarafından oluşturulan ve bu yıl 22. Yılını kutlayan uygulamalı eğitim programı Çocukların Gözünden Haberler'e (KWN)bu yıl 26 ülke ve bölgeden çocuk katıldı. Panasonic de program kapsamında ilk ve orta dereceli okullara video kamera ve video prodüksiyon ekipmanları sağladı.

Program kapsamındaki uluslararası yarışmada bu yıl da çocuklar tarafından yaratılan videolar değerlendirilecek. Yarışmaya katılan çocuklar belirledikleri film teması kapsamında, planlama, senaryo, çekim ve montaj süreçlerinde kendilerinin ilgilendiği filmler çekiyorlar. Çocukların Gözünden Haberler'e 1989 yılından bu yana 150 binden fazla öğrenci katıldı ve program her yıl 10 bin dolayında öğrenciye eğitim verdi.

22. Uluslararası KWN Yarışmasına bu yıl 26 ülke ve bölgeden 679 okul katıldı. Çevre ve iletişim temalarından birine odaklanmış 5 dakikalık 26 film arasından 6 çalışma finale kaldı. Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Rusya, Singapur, Slovakya ve Yeni Zelanda'daki okullardan gelen çalışmaların yarışacağı finalin ödül töreni 21 Temmuz'da Hollywood'da gerçekleşecek. Finalistler arasında küresel ısınma, tarihi ve kültürel bölgelerin korunması temaları ön planda.

Panasonic eğitim projelerini küresel çapta uyguluyor. FEE (Çevresel Eğitim Vakfı) adlı 63 ülkede faaliyetlerini sürdüren çevreci sivil toplum kuruluşu ile birlikte geliştirilen “Okulumuz Yeşil” eğitim programı, ilköğretim öğrencilerine kolay ve eğlenceli bir yöntemle iklim değişikliği ve gezegenin korunma yollarını öğretiyor. Bu yıl İstanbul ve Balıkesir'de de uygulanmaya başlayan program 2011 yılı sonunda 7.921 öğrenciye çevreci eğitim vermeyi hedefliyor. Program kapsamında Avrupa çapında, Çevreci Resimli Günlük adlı bir de yarışma düzenlendi. Çevreci eğitim alan çocuklar tarafından hazırlanan en iyi günlüğü belirlemek amacıyla yapılan yarılmanın Türkiye birincisi de Balıkesir Edremit Naim Süleymanoğlu İlköğretim Okulu'nun öğrencileri oldu. 5 Balıkesir'li öğrenci, yarışmanın Avrupa ayağına Türkiye ve okullarını temsilen katılacak.

Arşiv

Etiketler