Coca Cola Manchester United'da forma giyen ünlü futbolcu Wayne Rooney ile var olan sponsorluk anlaşmasını bitirdi. Rooney, Eylül ayından bu yana karısını bir hayat kadınıyla aldattığı ile ilgili olarak eleştiri oklarının hedefindeydi. Coca Cola'nın sponsorluk anlaşmasının sonlandırmasının altında yatan nedenin “aile dostu marka” imajının zedelenmemesi için Amerikalı yöneticilerden İngiltere ortaklığına gelen baskılar olduğu tahmin ediliyor.

Rooney, Diet Cola sponsorluğunda gerçekleştirilen bir televizyon programında amatör futbolcularla çalışıyor ve aynı zamanda da Powerade enerji içeceğinin reklamlarında rol alıyordu.

Şirket bir açıklama yaparak 2010 yılı Ekim ayında Coca Cola Zero kutularında Rooney'in resmi kullanılmayı bıraktığını ve geçen ay Coke Zero'nun pazarlama planlarını yenilediğini söyledi. Mevcut şartlar altında Rooney'in bir promosyon girişimi için uygun olmadığını belirten şirket, geçen yıl biten anlaşmanın karşılıklı olarak yenilenmemesi kararı alındığının altını çizdi. Şirketin yeni hedefi reklam konusunda 2012 Londra Olimpiyatlarına odaklanmak.

Arşiv

Etiketler