Coca-Cola markası, Ramazan dolayısıyla iki ayrı reklam filmi hazırladı. Dokuz Ağustosta gösterilmeye başlanan reklam filmlerinde birlik ve beraberlik konu edilmiş. Coca-Cola'nın reklamında bir mahalle halkı hep birlikte iftar yapmakta ve bu filmin başlangıcında da gençler mahallelinin kapısına kırmızı ampullü Coca-Cola şişelerini bırakmaktadır. Daha sonra sokaklara kurulan iftar sofralarında hepsi buluşmaktadır. Reklam filmi Cinhangir'de çekildi. Çekim için bir sokak komple trafiğe kapatılarak, yirmi metre uzunluğunda iftar sofrası açıldı. Coca-Cola şişe altlarına uyarlanan kırmızı renk ise, alt kısımlarına ampullerin yerleştirilmesiyle yapıldı.

Coca-Cola markasının diğer reklamı, çocukluğunda arkadaşları tarafından misket oyununa çağrılan çocuk, büyüdükten sonra onları iftara davet ederek teşekkür etmesini işliyor. Gene diğer reklamda olduğu gibi burada da Coca-Cola şişelerinin içine misket koyup, arkadaşlarının kapısına bırakıyor ve arkadaşları, misket oynadıkları alana geldiklerinde iftar sofrasıyla karşılaşıyorlar. Her iki filmde de artık büyümüş olan oyuncuların çocuk hallerini canlandıracak olan, çocuk oyuncuların seçilebilmesi için çok özenildi.

Coca-Cola markasının film çekimleri 5 gün boyunca sürdü. Cihangir'in yanı sıra, Levent, Göztepe ile Tünel çekimlerin yapıldığı yerler arasındaydı. Gene çekimlerde, dört ayrı iftar sofrası kuruldu ve yemekler Türk mutfağınındı. Yetmiş kişinin görev aldığı reklam filmlerinde 20 asıl 80 kişi de figürandı. Coca-Cola markasının reklam filmleri McCann Erickson tarafından yapılarak Cezayir, Fas, Tunus, Mısır, Suudi Arabistan, Irak, Bahreyn, Ürdün, Maldivler, Umman, Trinidad Tobago ve Bangladeş'in bulunduğu 15 ülkede, Yemen de gösterilmeye başlanmış

Arşiv

Etiketler