Çin'in Henan Eyaleti güneyindeki Xinyang şehrindeki bir kariyer sitesinde yayınlanan iş ilanı Çin'de tepkilere neden oldu. Çinli internet kullanıcılarının kadınları obje haline getirerek, saygısızlık ettiğini ve şirketin sadece kendi reklamını yapmak amacıyla böyle bir ilan verdiği için tepki gösterdikleri ilan ile aran temelde bir çay yaprağı toplayıcısı.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre tartışma yaratan ilanda Batı Jiuhua Dağı manzara noktasında tam zamanlı olarak çalışacak çay yaprağı toplayıcıları aranıyor. Günlük 500 yuan (120 lira) ücretli iş için başvuracak olanların ise cinsel deneyimi olmayan, orta büyüklükte göğüslere sahip ve üniformasının altında görünecek şekilde yara izi taşımayan bayanlar olması gerekiyor.

İlanın yayınlanmasıyla birlikte tepkiler gelse de, bölgede bulunan bir yönetim şirketi ilanın gerçek olduğunu ve seçilecek olan 10 kişinin “dudak çayı” toplayacağını açıkladı. Toplanacak olan çay yaprakları “bakire perilerin” dudaklarıyla toplandığı şeklinde bir efsaneye dayanıyor.

Arşiv

Etiketler