Çin'in en büyük seyahat sitesi SOHU kullanıcılarının verdiği oylarla belirlenen Çin turizm ve seyahat sektörünün 2010 yılının en başarılı ülkeleri açıklandı. Birinciliği Avustralya'nın kazandığı oylamada Türkiye'nin Pekin Kültür ve Tanıtma Müşavirliği de turizm alanında önemli yatırımlar yapan, tanıtımları için yüksek bütçeler ayıran Fransa, Dubai, Mısır, Amerika ev İspanya gibi çekim merkezlerini de geride bırakarak ikinci sırada yer aldı.

Pekin Kültür ve Tanıtma müşaviri İlknur Yiğit Türkiye'yi tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen faaliyetler kapsamında, halkla ilişkiler çalışmalarının daha yoğun olarak gerçekleştirildiğini, reklamın ikinci sırada geldiğini belirterek, bu çalışmalar neticesinde, Çinlilerin Türkiye seyahatlerini yapmadan önce memnuniyetlerinin sağlandığını söyledi. Yiğit, 30 aday ülke arasında ikinci sırada yer alan Türkiye'nin, farklı sosyo ekonomik gruplara dahil Çinliler tarafından bilinmesi ve tercih edilmesinin de Çin turizm pazarına yönelik olarak kendilerine daha fazla çalışma yapma isteği verdiğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da, 2010 yılının Haziran ayında ülkeye bir ziyaret gerçekleştirmiş ve iki ülke arasında bir kültür ve turizm köprüsü kurmak için çeşitli görüşmeler yapmıştı.

Arşiv

Etiketler