Türkiye Genelinde yapılan icra ihalelerini yüzde 90'ının şartnamesine yer veren icralık.com sitesinin de kurucusu olan Can Emrah Özoral cep telefonlarında sinyal yerine reklam uygulaması olarak gerçekleşecek olan bir projenin patentini aldı.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre GSM operatörlerinin de vereceği destekle, klasik çağrı sinyali yerine reklam uygulaması ile pek çok kullanıcıya ulaşmak mümkün olacak. Arama yapan kişiler benzer bir teknoloji olan sinyal sesine eşlik eden müzikler gibi reklam dinleyecek. Aboneler GSM operatörleri tarafından kendilerine gönderilen reklamı dilerlerse telefon zili olarak da diledikleri zaman iptal edebilecek şekilde kullanabilecek.

Can Emrah Özoral, şantiye, fabrika içi, eğlence mekanları gibi gürültünün yoğun olduğu yerlerde telefon görüşmelerinin rahatça yapılabilmesini sağlayan ve Voicestop adı verilen ses geçirmez kabinlerin patentini de aldı. Çeşitli tasarımların da uygulanabildiği bu kabinlere çeşitli markaların logolarını da entegre etmek mümkün olacak.

Arşiv

Etiketler