Henüz okuldayken reklam çalışmalarına başlayan Gökhan Akça, 1982 İstanbul doğumludur. 2001-2006 yılları arasında Ankara'da iletişim öğrenimi alarak, henüz mezun olmadan Reklam Atölyesinde çalışmaya başladı. Bu dönemde üniversiteler arası düzenlen pek çok reklam yarışmasına katılarak başarılı çalışmalarından dolayı ödüllendirildi. Gökhan Akça, mezun olduğu sene, yani 2006 yılında Ankara Üniversitesinden Emek Ödülüne layık görüldü. Reklamcı bu ödülü mezun olurken almıştır. Gökhan Akça, gene aynı dönemlere denk gelen zamanlarda Cosmic Creative'de reklam yazarlığına başladı. Şimdiler de DDB&Co'da reklam yazarı olarak çalışan Akça, burada da pek çok başarılı işe imza atarak, hem Cannes Lions ödüllerini topladı hem de Lürzer's Archive listesine girmeyi başardı.

Lürzer's Archive, dünyanın en başarılı reklamlarını her sene listesine eklemektedir. Arşiv niteliğinde çıkan yayın, binlerce reklamı incelemekte ve elemeler yapmaktadır. İşte başarılı Türk reklamcı Gökhan Akça'nın reklam işleri, elemelerden geçerek liseye girenler arasında yerini aldı. Başarılı genç Türk reklamcısı, Cannes Lions 2010'da gümüş, Cannes Lions 2009: Bronz, Golden Drum 2009: Altın ödüllerini alarak ayrıca, Luerzer's Archive listesine de 7 adet reklam işleriyle yer almayı başardı.

Reklamcı Gökhan Akça, henüz ikinci senesinde başarılı işlere imza atmaya başlayarak dünyada ismini duyurmaya başladı. Çevresi tarafından da yaratıcı fikir ve çalışmalarıyla tanınmaktadır. Sosyal çevresi, reklamcının normalde de, karşısındaki çok iyi dinleyen, anlamaya çalışan, taklitlerden uzak duran, kendine özgü yaşam biçimi olduğunu söylemektedir. Reklamcının özlü sözleri birbirlerine uyarlama noktasında başarılı olduğunu, mitlere olan inancıyla mistik yönünün olduğunu ifade etmektedirler.

Enerjik olabilen, olgun gibi düşünebilen bazen çocuk olabilen renkli kişiliği ile tanınmakta ve saygı görmektedir. Sosyal çevresi, hemen her konuda, önce dinleme ve algılama noktasında çok dikkatli olduğunu, en zor konuları bile aktarırken, konuların özünü yumuşak ve eğlenceli bir biçimde ama ana temasını en iyi anlatacak sözlerle ifade etiğini söylemektedirler. Gökhan Akça'nın, ortaya çıkan sorunlarla ilgili, çözüm üretimi noktasında oldukça başarılı olduğunu, sade ve anlaşılır ifadelerle çözümlerini aktardığını da eklemektedirler.

Arşiv

Etiketler