Cannes Lions Uluslararası Reklam Festivalinin 57.'si 49 ödülü ülkemize getirdi. Festivali milliyetin temsil ettiği festivale sekiz bin katılımcı kayıt yaptırdı. İstanbul 2010 “Avrupa Kültür Başkenti” temasıyla açılan stant yüzü aşkın Türk katılımcıyı ağırladı. Ayrıca ülkemizi tanıttı.

Geçen sene ekonomik krizin etkisinde kalan Cannes Lions, bu sene yoğun ilgi gördü. 5 ayrı kıtadan sekiz bin katılımcı festivali izledi. 24 bin eser yarıştı. Türkiye bu festivalde 41 41 finalist sertifikası, bir altın ve sekiz aslan kazandı. Festival yarım yüzyıldır değerini ve prestijini korumaya devam etti. Bu sene festivale katılım gösteren reklam verenlerin artış göstermesi, krizin etkilerinin sarıldığı ve reklam veren firmaların geleceğe daha sağlıklı baktıklarını gösterdi. Bu durumla ilgili yorum yapan Cannes Lions CEO'su Philip Thomas; reklam sektörünün dünya çapında yaptığı tek organizasyon budur, bunu kaçırmak pazarlama anlamında yapılan en mühim tartışmaları da kaçırmak anlamına gelir dedi. Bu yüzden eskiden sadece reklam ajanslarının katıldığı festivale, bugün reklam veren firmalar da geliyor diye de ekledi.

Bu sene, yılın reklam veren firması olan Unilever, McDonalds, Procter&Gamble, Nokia, Hewlett-Packard, , Coca-Cola, Microsoft, Saudi Telecom, Yahoo, AT&T gibi firmaların üst yöneticileri festivale katılarak, organizasyona verdikleri önemi yansıttılar. Türkiye'den katılan firmalar ise; Turkcell, Ülker, Yapı Kredi, İş Bankası,Vodafone, Doğan Online, Türk Telekom oldu.

RAKAMLARLA CANNES LIONS

90 ülkeden 8 bin delege katıldı, 13 kategoride 24.232 başvuru yapıldı. 55 seminer, 20 çalıştay En fazla katılım: 900 delegeyle ABD, En kalabalık ajans: JWT 100 delege, 52 ülkeden 560 gazeteci Türkiye'den katılan eser sayısı: 420, Yılın Ajansı: ALMAPBBDO, Sao Paulo, Brezilya, Yılın Doğrudan Pazarlama Ajansı: ABBOTT MEAD VICKERS BBDO, Londra, İngiltere, Yılın Medya Ajansı: LEO BURNETT Sidney, Avustralya, Yılın İnteratif Ajansı: CRISPIN PORTER + GUSKY,Boulder, ABD, Yılın Network'ü: BBDO

TÜRKİYE AJANSLARI VE DERECELERİ DDB&Co: 19 finalistlik, 1 altın, 1 gümüş, 4 bronz Aslan- Leo Burnett: 6 finalistlik, 2 Bronz Aslan- - TBWA: 7 finalistlik- Grey: 5 finalistlik- Concept : 3 finalistlik- Mindshare: 1 finalistlik  

Arşiv

Etiketler