\"\"New York'un Meksika Körfezinde oluşan petrol sızıntısı nedeniyle yaşanan felaketin ardından ABD'de BP şirketinin CEO'su olan Tony Hayward'ın mesajlarının da bulunduğu yoğun reklam kampanyası tartışmaların olmasına yol açtı. Tartışmaların nedeni, şirketin kriz döneminde reklama yatırım yapmasıydı. Tony hayward, Meksika Körfezinde oluşan sızıntılarla alakalı yapılan çalışmaların yönetim şekli açısından ABD hükümeti tarafından yapılan baskıların artmasına rağmen, firmadan ayrılmayacağını ifade etti. BBC1 televizyon kanalında yayınlanan “The Andrew Marr Show”da konuşan Tony Hayword, görevine devam edeceğini ve sızıntıları engelleyeceklerini söyledi.

BP'nin, reklam kampanyasında, CEO Tony Haward, oluşan sızıntı için özür dileyen görüntüsü gösterilmiş ve firmanın oluşan sızıntıları temizleyip, haklılığı bulunan iddiaları telafi edeceklerini ifade etmişti. BP'nin beraber çalıştığı Ogilvy'in yerine, Washington kökeninden gelen halkla ilişkiler firması Purple Strategies'in hazırladığı reklam kampanyasının önümüzdeki haftalarda başlayacağını, gene aynı kurum doğruladı. Gösterilecek olan reklam, kampanyanın ilk tasarımı olacak.

BP'nin reklam harcamalarına OBAMA sert tepki gösterdi.

Reklam kampanya bedelinin 50 bin dolar olması beklenen kampanyanın bu kadar yüksek maliyeti OBAMA'nın hoşuna gitmesi. Bununla ilgili olarak konuşan OBAMA, Körfezde oluşan çevre kirliliğinden kaynaklı işini kaybeden ve güç durumlar yaşayan balıkçı ve küçük iş sahipleri bulunurken, BP'nin televizyon reklamına kaç para harcadığını bilmek veya reklamlarında faaliyetler için kaç para harcadığını duymak istemiyorum diye tepkisini göstermişti. BP şirketi ise, bu zamana kadar, çevre kirliliğine yol açan sızıntılarla ilgili temizlik için 1.25 milyar pound harcadığını, günde 10. Bin varil petrol temizliği yapan bir sistemle çalıştığını duyurdu. Konuyla alakalı olarak ikinci sistemin önümüzdeki hafta uygulanacağını belirtti. Hayward, iki sistemin de tam olarak çalışmaya başladığında, körfeze sızan petrolün büyük oranda temizleneceğini umut ettiklerini söyleyerek, yeni sistemlerin kasırgalara karşı dayanabilecek şekilde yapıldığını ekledi.  

Arşiv

Etiketler