Yapılan sözleşmeyle YKM'nin yüzde 50 hissesini satın alan Boyner Grubu'nun Tan Ailesi'yle yaşadığı gerginlik devam ediyor. YKM'nin satışında rızası olmadığına ilişkin basına bir açıklama yapan Tan Ailesi'ne Boyner Grubu'ndan gecikmeden cevap geldi. Boyner, Tan Ailesinin YKM'nin satışında muhatapları olmadığını, yapılan açıklamaların “karalama” niteliği taşıdığını ve bu durumun şirketin borsa değerini etkilediğini ileri sürdü.

Boyner Grubu'nun YKM ile ilgili açıklaması;

'Bugün Tan Ailesi'nin YKM'nin çoğunluk hisselerinin ve YKM markasının %50 payının Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş.'ye satışı anlaşması ile ilgili olarak yaptığı açıklama çeşitli haber mecralarında yer almıştır.

Taraflarınca serbestçe imzalanarak meydana getirilen bir ticari ve hukuki işlemle ilgili olarak, bu işlemin hiçbir zaman tarafı olmayan ve tarafı olması söz konusu da olmayan üçüncü kişiler olan Tan Ailesi tarafından salt Boyner Grubu'na itibar kaybettirmek maksadıyla yapılan açıklamaların gerçeğe ve hukuka aykırı olduğu hususunun kamuoyuna duyurulması kaçınılmaz olmuştur. Tan Ailesi şu anda yürülükte olan işlemde muhatap değildir ve yapılan satış anlaşmasının tarafı da değildir.

Açıklama şirketimizi adeta kanun dışı, etik dışı bir işlem yaptığı izlenimini veren ifadeler içermektedir. Şirketimiz ile YKM'nin çoğunluk ortakları arasında 24 Şubat 2012 tarihinde imzalanan Hisse Alım Anlaşması'nın içeriğini oluşturan tüm adımlar hukuka, Türk Ticaret Kanunu esaslarına, Sermaye Piyasası Kuralları'na, Rekabet Kanunu mevzuatına ve İş Etiği'ne uygun olarak gerçekleştirilmiş ve yine aynı anlayışla aynı tarihli İMKB ve basın açıklamalarıyla kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Tan Ailesi'nin açıklama metninde yer alan hukuki mesnedi olmayan açıklamalar Şirketimizin itibarını zedelemekte, şirketimizin borsa değerini olumsuz etkilemekte ve halen devam etmekte olan işlemin Rekabet Kurumu inceleme ve onay sürecini etkilemek amacıyla yanıltıcı nitelikte yorumlar taşımaktadır. İzin başvurusu Boyner Grubu tarafından yapılmış olan ve konu hakkında yalnız rekabet hukukunun emrettiği teknik değerlendirmelerin yapıldığından şüphe duymadığımız bu inceleme sürecinde, Boyner Grubu'nun tüm teknik değerlendirmeleri de konuyla ilgili tüm parametreler de konunun doğru sahipleri olan Rekabet Kurumu'na arz edilmiştir.

Tamamı büyük bir şeffaflık ve hem usule hem de hukuka uygunluk içerisinde yürütülen bu işlemle ilgili olarak Boyner Grubu'na alenen hukuka aykırı biçimde kasten zarar vermeyi amaç edinen ve doğrudan itibar kaybı hedefleyen her tür beyana ve karamalaya karşı Boyner Grubu yine haklarını yetkili merciler ve mahkemeler önünde aramaya kararlıdır.'

Arşiv

Etiketler