Olimpik kültürün ve spor eğitiminin yaygınlaşmasında öncü rol üstlenen Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK)tarafından bu yıl 23.'sü düzenlenen Boğaziçi Kıtalararası yarışları, Samsung'un ana sponsorluğuyla 17 Temmuz'da gerçekleşti.

Gondol, Kano ve Yüzme olmak üzere 3 farklı kategoride düzenlenen yarışlar Türk ve İtalyan sporculardan oluşan iki takımın yarıştığı Gondol ile başladı. 32 takımın katıldığı kano yarışlarının ardından da yüzme yarışı ile tamamladı. 12 kategoride gerçekleşen yüzme yarışına katılan 43 ülkeden 1084 sporcu Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'na ulaşmak için kulaç attı. Yarışmalar sonunda dereceye giren sporcular ödüllendirildi.

Yarışlar TRT3/Spor tarafından canlı olarak ekrana geldi. TMOK Genel Sekreter yardımcısı Nihat Usta katıldığı programda, Boğaziçi Yüzme Yarışlarının her yıl daha fazla ilgiyle karşılandığını, Uluslararası Olimpiyat Komitesi himayesinde “Herkes İçin Spor” sloganına uygun olarak düzenlenen yarışların TMOK'un önde gelen spor etkinliği olduğunu söyledi ve bu yarışların dünyanın ilk ve tek kıtalararası yüzme yarışı olduğunu vurguladı. Samsung Electronics Türkiye Başkanı Sung Yong Hong da Samsung'un 20 yılı aşkın bir süredir Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Olimpiyatları'nın global sponsoru olduğunu, Türkiye'de de Milli Olimpiyat Komitesi'ni istikrarlı şekilde desteklediklerini ve yarışın 7. Kez ana sponsoru olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Arşiv

Etiketler