Belçika hükümeti tarafından yapılan nükleer kaza riskleri hakkındaki reklam kampanyasının Japonya'da yaşanan son olaylara denk gelmesi bir tesadüftür. Japonya'nın şu an bulunduğu durum ile ilgisi yoktur. Bu kampanyanın zamanlaması sanıyorum ki daha iyi olamazdı. Bu reklam birkaç ay öncesi için gülünç görünüyordu; ancak şu anki duruma bakarsak özellikle Japonya için bu durum çok önemli bir hal almıştır.

İçişleri bu kampanya ile Belçika bölgesinde olabilecek bir nükleer kaza halinde toplumun ne yapması gerektiğine dair bilgilendirmeyi amaçlıyor. Yetkililer bu risk bilincini geliştirmek ve nükleer kaza sırasında yaşayan ya da çalışan insanlar için iyot tabletleri yapmak istiyorlar.

Özellikle çocuklar ve doğmamış çocukların özel bir önemle korunması gerekiyor. Aileleri ile beraber olanlar, kreşe gidenler, okuldakiler, hamile kadınlar bu kategoriye girmektedir.

İyot tabletleri, Belçika'daki nükleer tesislerin 20km yakınında ve ülke sınırlarına yakın sitelerin etrafındaki evlerin ve toplulukların kullanımı için konur.

Öneriler:

* İçeride kalın ya da içeri girin, * Kapıları ve pencereleri kapatın, * Radyo ve televizyonları takip edin, * Mecbur kalmadıkça telefon kullanmayın, * Çocuklarınızı okuldan alın, * Alüminyum folyo ile sarının.  

Arşiv

Etiketler