Nike ve FC Barcelona tarafından tanıtılan 2011 – 2012 sezonu yeni formaları Nike tarafından tasarlanan en çevreci forma olma özelliği taşıyor. Yeni formalarla 100 milyon plastik su şişesi çöpe atılmaktan kurtuluyor.

FC Barcelona'nın iç saha formasında ikon özelliği taşıyan bordu mavi şeritlere sahip ve yakanın iç kısmında Barcelona takım marşının “Tots unit fem força – Hep birlikte güçlüyüz” dizesi yer alıyor. Koyu siyah olan deplasman formasının üst omuz bölgesinde de Katalonya bayrağı Senyera'ya gönderme yapan özel bir siyah-gri desen bulunuyor. Deplasman şortlarının siyah, iç saha şortlarının mavi olduğu formalar, çorapların baldır kısmında bulunan “FCB” harfleriyle tamamlanıyor.

Yeni formalar Nike geri dönüşümlü polyesterden üretiliyor. Her forma için yaklaşık 13 geri dönüştürülmüş plastik su şişesi kullanılıyor. Yeni üretim süreci geleneksel polyester üretimine nazaran yüzde 30 enerji tasarrufu sağlıyor. Formanın önündeki ilk kez ısıyla yapıştırılan kulüp arması da formayı hafifletmesinin yanında havalandırmaya da imkan sağlıyor.

Arşiv

Etiketler