iPhone hakkındaki şikayetlerle sık sık gündeme gelen Apple'a Amerika'da bir kullanıcı tarafından dava açıldı. Donald LeBuhn isimli kişi eylül ayında 252 dolara aldığı iPhone 4'ün camının kızının mesaj yazdığı esnada yanlışlıkla yaklaşık bir metreden düşerek kırılması sonucunda şirkete dava açtı. Daha önce bir iPhone 3gs sahibi olan kişi, önceki telefonunun bu gibi düşmelerden etkilenmediğini, şirketin üründe hatalı tasarım yaptığını kabul etmesini talep ediyor.

Kızının telefonla oynamasına izin vermemesi gerektiği gibi nedenlerle eleştiriliyor olsa da LeBuhn bu ürünle ilgili olarak ilk sorun yaşayan kişi değil. Dava gerekçesi Apple ürününün plastikten 30 kat daha sağlam ve 20 kat daha sert olduğu ve camın hızlı tren ve helikopterlerde de kullanıldığını söylemesi. Bu durumda şirket ya yanıltıcı reklam yapmış ya da hatalı bir ürün piyasaya sürmüş oluyor.

Bağımsız Garanti Sağlayıcısı Square Trade tarafından yapılan analiz sonuçları da davayı haklı çıkarıyor gibi görünüyor. İncelenen 20 bin iPhone kazasında ortaya çıkan sonuçlar şöyle:

* iPhone 3gs kullanıcılarıyla karşılaştırıldığında iPhone 4 kullanıcılarının yüzde 82'si ilk 4 ay içinde zarar gören ekran şikayetinde bulunmuş.

* iPhone 3gs'e göre raporlanan kaza sayısı oranı yüzde 68 daha yüksek.

* Tahmini yüzde 15.5 iPhone kullanıcısı ürünü satın aldıktan sonra ilk bir yıl içinde bir sorun yaşıyorlar.  

Arşiv

Etiketler