Apple ve Google Ortak Korona Virüs Uygulaması

Çin ülkesinde başlayarak tüm dünyaya yayılıp pandemiye dönüşen korona virüs salgını insan hayatını tehlikeye sokarken aynı zamanda sosyal yaşantı içinde de zorluklara sebep oluyor. Korona virüs salgının tüm dünyayı etkisi altına alması akabinde birçok şirket kendi uygulama ve özelliklerine göre yeni seçimlere yer vererek bu dönemin daha kolay atlatılabilmesi adına destek sunuyor. Bu desteklerden biri de Apple ve Google ortaklığı ile geldi.

The Verge de yer alan habere göre Apple ve Google ortak korna virüs uygulamasını hayata geçirerek bu dönemde kullanıcılara destek verecek. Korona virüs salgınında en büyük sorunlardan birisi korona virüs taşına kişiler ile temas etmemeye çalışmak olmak ile beraber bunun anlaşılması son derece zor da olabilmektedir. İki teknoloji şirketi birleşerek teknolojin insan hayatına sunulmasında önemli bir adım attı.

Korona virüs salgını sürecinde Covid 19 bulaşan biriyle temas edip etmediğinin tespit edilmesinde yeni ve ortak bir projeye imza atarak özel bir uygulamaya yer veriyorlar.

Takip Temas Uygulaması 

Apple ve Google gibi iki teknoloji devi şirketin ortak olarak korona virüs ile ilgili gerçekleştirdikleri yeni uygulama işlemlerinde ilk olarak akıllı cep telefonlarında bulunan takip temas uygulamasından yararlanılıyor. Contact tracing apps olarak bilinen temas takip uygulamalarının işleyişine destek sağlama hedeflenmekte.

Yapılan ortak çalışmada uygulama akıllı telefon kullanıcılarında bulunan Bluetooth teknolojisi ile sağlanmaktadır. Bluetooth teknolojisi ile korona virüs kapacak kadar uzun süre kimin ile temas ettiğinin incelenmesinin yanı sıra korona virüs kaparak kadar kime yaklaştığının tespitine yönelik olarak gerçekleşiyor.

Korona Virüs Uyarı Mesajı 

Apple ve Google ortak korona virüs uygulaması ile elde edilen bu çalışmada temasta olunan kişilerden birinin korona virüs hastalığının taşıması durumunda da yeni özelliği kullanıcıya sunuyor. Korona virüse sahip olan kişiye yakınlaşmak durumunda uygulama kullanıcıya mesaj gönderimi yaparak kullanıcı virüs ile ilgili olarak uyarılacak.

Gerçekleştirilecek olan bu çalışma korona virüs salgınında sosyal yaşam alanında kişilerin daha iyi izole kalmalarına destek olacak özelliğe sahip. 

Arşiv