\"\"Apple, resmi olarak, yeni mobil reklam platformu olan iAds'in piyasaya sunulacağı duyurusunu yaptı. California da bulunan Apple'ın merkezinde yapılan, iPhone OS 4.0 işletim sisteminin tanıtımının yapıldığı etkinlikte Apple CEO'su Steve Jobs, reklamcılığın görünen yüzünü iAds'in yeni iPhone 4.0 ile birlikte kullanılacak işletim sistemini piyasaya sürerek değiştirme amacını taşıdıklarını ifade etti.

Aşağı yukarı 2 hafta önce, bazı bilgilerin basına sızmaya başlamasıyla, iAds isimli reklam platformunun doğrudan iPhone OS'in ara yüzüne kurulacağı anlaşılıyor. Apple CEO'su Steve Jobs'un ifadesine göre, Google'ın tam tersine, reklamları arama yolundan çok, uygulamalar ile birleştirmeyi planladıklarını, bu yeni yaklaşım biçiminin ise, reklamcılık alanında ki kaliteyi arttıracağını düşündüklerini söyledi. Bu noktada Jobs, standart online reklamcılık ile, televizyon reklamcılığı arasında ki ayrıma işaret etmekte ve reklamın kullanıcısını bir tarayıcı penceresine yönlendirmesinden çok, uygulamaya yönlendiren bir modeli önerdiklerini ifade etti.

iAds'nin üzerinde olan bir reklam tıklandığında, HTML5 kullanılması halinde görüntüleneceğini söyledi. Apple'ın bununla ilgili, Toy Story 3 için tasarlanmış reklam tasarımında, reklamı yükleyen uygulama vasıtasıyla film hakkında bilgi alınıyor, aynı uygulamada fragmanlar izlenebiliyor, filmle ilgili yapılan oyunlar oynanabiliyor ve buna benzer pek çok şey yapılabiliyor dedi.

Bu model içinde, aynı iPhone – App Store'da olduğu ölçüde, basit bir gelir dağılımı bulunmakta, burada satılan uygulamalardan kazanılan gelirlerin % 70'i uygulama geliştiricilere gitmekte, bu yeni platformda ise gelirlerin %60'ı uygulama geliştiricilerine ve reklam ajanslarına gitmektedir.

Arşiv

Etiketler