Amerika'nın en prestijli iş dergisi Bloomberg Businessweek, Amerikan dizilerini kopyalayan Türk yapımlarından çok memnun olduklarını söyledi. Amerika'nın dizilerini uyarlayarak yeniden hayata geçiren Türk yapımları, Amerikalılara kazanç getiriyor.

Umutsuz Ev kadınları, Doktorlar, Bir Erkek Bir Kadın gibi televizyon yapımlarının kopyalanıp, Türk seyirci için uyarlanması, Amerikan dizilerinin Orta Doğu'da değerlenmesine ve satışlarının artmasına neden oluyor. Türkiye, Orta Doğu'nun kilit bölgesi diyen Amerikalılar, televizyon dizilerinin uyarlanmasından oldukça memnun olduklarını, bu durumun satışlarını arttırdığını söylediler. Sadece televizyon dizilerinin uyarlamalarını değil; Survivor, kim 500 bin lira ister?, Çarkıfelek gibi yarışma programlarının uyarlamalarını da oldukça beğendiklerini söylediler.

Sony Pictures Television şirketinin uluslararası üretim müdürü Andrea Wong; Türkiye, Brezilya ve Çin'in internet reklamcılığında hızla gelişiyor olması, uluslararası alandaki diğer ülkelerin, buralara yapacağı yatırımların artması anlamına gelir dedi. Türkiye'nin Orta Doğu üzerindeki etkisi sayesinde, Orta Doğu'da satışları artan Amerikalılar, kopya televizyon yapımlarını desteklediklerini söyledi.

 

Arşiv

Etiketler