ABD'nin cep telefonu sektöründe ikinci büyük operatörü olan AT&T şirketi, Alman T-Mobile'ın Amerika operasyonunu 39 milyon dolar karşılığında satın aldı. 25 milyar dolarlık kısmı nakit olarak ödenecek olan anlaşmanın kalan 14 milyar dolarlık kısmı da AT&T hisseleri karşılığında sağlanacak. T-Mobile'ın sahibi Deutsche Telekom böylece Dallas merkezli şirketin yüzde 8'lik hissesine sahip olacak. AT&T yönetim kurulunda da bir Deutsche Telekom yetkilisi yer alacak. Anlaşmanın AT&T'ye yüzde 43 oranında pazar payı sağlaması bekleniyor.

AT&T yapılan anlaşmayla 34 milyon T-Mobile abonesini bünyesine katarak ABD'nin en büyük mobil operatörü olacak. ABD genelinde toplam 95.5 milyon mevcut aboneye sahip olan şirket böylece halen sektörün lideri olan 102 milyon abone sayısına sahip Verizon Wireless'ı da yerinden etmiş olacak. ADB'nin bir diğer mobil operatörü Sprint ise 50 milyon aboneye sahip.

Geçtiğimiz günlerde T-Mobile'ın Sprint tarafından satın alınacağı söylentileri dolaşmıştı ancak bunlar asılsız çıktı. Federal Communications Commission'un onayını bekleme sürecine giren anlaşma için AT&T Başkan ve CEO'su olan Randall Stephenson da ABD ulusunun geleceği için altyapı güçlendirme ve genişletme konusunda büyük bir adım olduğu yorumunu yaptı.

Arşiv

Etiketler