Dünyanın online müzik ve kitap satışı konusunda en büyük mağazası olan Amazon kendine ait Android uygulama mağazası açacağını duyurdu. Ancak Amazon'un Android Appstore adını verdiği mağaza Google ve Apple'ı kızdırdı. Apple ‘app store' adının kendi mağazasını hatırlattığını ve bu durumun tüketiciyi yanıltacağını öne sürerek Amazon'un mağazasına dava açtı. Google cephesinde ise rekabetten kaynaklı bir hoşnutsuzluk var. Sahibi olduğu Android işletim sistemini besleyen Android Market'e rakip bir uygulama mağazasının çıkması şirketi hiç de memnun etmedi.

Apple ABD'de ‘app store' adını kendi adına tescil ettirme aşamasında. Bu talep mahkeme tarafından incelenirken bir yandan da Microsoft'un hedefine girdi. Microsoft bu terimin genel bir tanımlama olduğunu ve diğer tanımlamalardan farklı olmadığını söyleyerek Apple'ın tescil talebine itirazda bulundu.

Amazon uygulama mağazası birçok yönüyle iTunes ve Android Market'e benziyor. Sadece Android uygulamaların mevcut olduğu mağazanın en önemli farkı kullanıcılara uygulamaları indirmeden önce deneme olanağı sunan ‘test sürüşü' özelliğinin olması. Bu özelliğin birçok tüketiciyi mağazaya çekeceği yorumu yapılıyor. Ayrıca arama işlevinin kolaylaştırıldığı mağazada tematik aramalar da yapmak mümkün kılınmış. Amazon'un mağazası itirazlar rağmen faaliyete geçti. Verilen haberlere göre yakında düzenlenecek bir kampanya ile her gün ücretli bir uygulama hediye edilecek.

Arşiv

Etiketler