Akşam Gazetesi bir süredir maddi sıkıntı içerisinde bulunmaktaydı. Sıkıntıları aşmak için küçülme yoluna giden gazete, bu çerçevede yüksek maaş alan yöneticileri işten çıkardı. Yapılan haberlere göre, dergiler yayın hayatını sürdürüyor fakat yöneticilerin yolları ayrıldı. Akşam Grubu çatısında çıkan TürkMedya Magazin dergileri yayına devam etmekte fakat yöneticiler işten çıkarıldı.

Bu noktada Gn.Md. Ömer Erdem, yardımcıları Nurşen Kocayaş ile Ertuğ Özdemir, pazarlama ve promosyon bölümünün yöneticileri çıkarıldı. Bunların dışında, idare müdürü Recep Türkmen, Muhasebe Müdürü Semahat Çolak, satın alma müdürü, Arzu Keskin de gruptan ayrılanlar arasında yer almakta. Reklam departmanından da 6 kişiye çıkış verildi.

Ilıcak Ailesi'nden gazete satın alındığından bu yana, Çukurova yönetimi, ilk defa yönetim kadrosunun azaltılması yoluna gitmiş oldu. Grup bir buçuk sene önce yüz kişiden fazla gazeteciyi işten çıkarmıştı. Akşam Grubu'ndan İsmail Küçükkaya bu zaman zarfında sağlam bir sınavdan geçti. Bu defa faturanın gazetecilerden değil de müdür tarafından ödenmesine gayret etti.  

Arşiv

Etiketler