Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Aklıma Bir Fikir Geldi” İletişim fikirleri yarışmasının ödülleri 8 Haziran 2011 Çarşamba günü İstanbul Ticaret Odası'nda düzenlenen bir törenle sahiplerine verildi. “Korsanla mücadele” konusunun ele alındığı yarışmaya 48 üniversiteden 700'ü aşkın öğrenci tarafından hazırlanan ve ön elemeyi geçen yaklaşık 400 eser yarıştı. Bu eserlerden 9'u ödüle değer bulundu.

Yarışma seçici kurulu Yeditepe Üniversitesi Ületişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Can Bilgilinin başkanlığında, RTÜK Üyesi Prof. Dr. Korkmaz Alemdar, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdür Vekili Cem Erkul, Kültür ve Turizm Bakanlığı TelifHakları ve Sinema Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Ülger, TRT Televizyon Dairesi Başkanı Dr. Nimet Ersin, TRT Yapım Koordinatörlüğü Müdür Vekili Ümmihan Çetin, Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can Sağlık, Orhan Gencebay, Ayşe Kulin, Mehmet Aslantuğ, Nihat Sırdar, RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Güleryüz ve RATEM Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Gürsoy'dan oluştu.

Gazete-Dergi, Televizyon ve Radyo olarak üç ayrı kategoride fikrin kampanyaya yönelik olması, sunum şekli ve fikirlerin yaratıcılığı göz önünde bulundurularak değerlendirilen eserler arasında yedi derece ve iki mansiyon ödülü verildi. Televizyon ve Radyo dallarında birincilik ödülüne değer bir eser bulunamadı.

TELEVİZYON 2. KORSAN'I ANCAK ORJİNALİYLE DURDURURSUN /Faruk AKGÜL - Anadolu Üniversitesi

TELEVİZYON 3. KORSAN'A ÖDÜN VERMEYİN / Veysel Cihan HIZAR ve Bilgi Diren GÜNEŞ - İstanbul Kültür Üniversitesi TELEVİZYON - MANSİYON AYDINLIĞIMIZI DAHA FAZLA ÇOĞALARAK YOK ETMELERİNE İZİN VERMEYİN / Mustafa ÇAMURCU, Onur KURAN, Alper EMİROĞLU, Murat GÜLER - Dumlupınar Üniversitesi RADYO 2. KORSAN ALMA EĞER İNSANSAN / Yunus Emre YILMAZ, Esin DEMİR, Pınar Nilay DANACIOĞLU - Fatih Üniversitesi RADYO 3. GERÇEK SANATSEVER KORSAN SEVMEZ / Serdar YILDIZ, İbrahim SIVAR - Anadolu Üniversitesi RADYO - MANSİYON GELECEĞİN SANATÇILARINA ŞİMDİDEN DESTEK VERİN, KORSANA HAYIR DEYİN / Durmuş ÖZELÇİ - Erciyes Üniversitesi

GAZETE/DERGİ - 1. HAYAL GÜCÜ KOPYALANAMAZ / Senem GÖKSEL - Orta Doğu Teknik Üniversitesi GAZETE/DERGİ - 2. ÇALACAK MISIN, ÇALACAK MISIN? / Ege ÖZKAYA, Sarper YENİÇERİ - Anadolu Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi

GAZETE/DERGİ - 3. BUNU MU DEMEK İSTEDİNİZ? / Sevgin CUMALI - Bahçeşehir Üniversitesi

Arşiv

Etiketler