Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) yükselen akaryakıt fiyatlarını düşürmek amacıyla yürürlüğe koyduğu promosyon yasağı 1 Şubat 2011 tarihinden itibaren yürürlükte olacak. Yasak kapsamında akaryakıt istasyonlarında oyuncak, mutfak eşyası, deterjan gibi promosyon malzemeleri dağıtılamayacak. Yasak kapsamındaki promosyon ürünlerinden birisi de kutu mendiller. İstasyonlarda her ay yaklaşık 6 milyon kutu mendilin üretildiği 1.2 milyon büyüklüğündeki sektör bu yasakla beraber yok olacak.

Promosyonlar firmalar için önemli tanıtım malzemeleri. Son yıllarda özellikle akaryakıt sektöründe çok farklı promosyon malzemeleri - ki buna çeyrek altın da dahil, tüketicilere hediye edildi. Şirketler bu promosyon malzemelerinin yüzde 1 dahi fiyatlar üzerinde etkisi olmadığını savunsalar da, gün geçtikçe akaryakıt fiyatlarında 1 Şubat tarihinden itibaren indirime gidileceğini açıklayan şirketler artıyor. Bu tarihten sonra promosyonların bedava akaryakıt şeklinde de devam edeceği sektrö temsilcileri tarafından açıklandı.

Son bir nokta da, bu süreçte “Yüzde 7 indirim” söylemiyle satış yapan Full-pet ve KadOil gibi şirketler, sektörün meslek örgütleri tarafından aldatıcı reklam yaptıkları gerekçesiyle Sanayi Bakanlığı'na şikayet edilecekler. Açıklanan indirim oranının gerçekçi olmadığını belirten sektör örgütleri Full-pet şirketinin yaptığı en yüksek indirim oranının yüzde 3.5 olduğunu belirtiyorlar.  

Arşiv

Etiketler