Ads Hesabınızda Dönüşüm Kurmanın Faydaları

Google AdWords reklamlarından yararlanıyor ve reklamlarınızdan belirli tıklama ve gösterim alıyor olabilirsiniz. Bunun yanı sıra satış, üye kayıtları ve form doldurma sayıları gibi metrikleri de ölçmelisiniz. Bunun için AdWords hesabınızdaki dönüşüm izleme özelliğini aktifleştirmelisiniz.

Google AdWords Dönüşüm İzleme Özelliği Avantajları Nelerdir?

Hangi kampanyanın, reklam grubu veya anahtar kelimeden satış getirdiğini dönüşüm sayesinde tespit edebilirsiniz. Ayrıca hangi üyelerin nerelerden geldiğini ve form doldurup doldurmadığını da tespit edebilirsiniz. Böylelikle optimizasyon çalışmalarınızı verimli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. 

Yatırım getirinizi daha iyi şekilde ölçmeye başlayabilirsiniz. Örneğin, 2000 TL’lik reklam harcaması yaptığınızı varsayalım. Bu reklam sayesinde 6000 TL kazandınız. Sizin yatırım getiriniz 6 olacaktır. Bu katsayıları artırabilmek için dönüşüm izleme özelliğini kullanmalısınız.

Belirli teklif stratejilerinde hesabınızı değerlendirebilirsiniz. Bu sayede sistem olarak şekilde en iyi dönüş aldığınız anahtar kelimelerde reklamlarınızı yayına çıkarır. Cihazlar arasındaki dönüşümleri de bu sayede görebilirsiniz. Kullanıcılar ilk defa cep telefonlarından reklama tıklayıp geldilerse bu durumdan haberiniz olur. Daha sonra bilgisayarlarından sitenizi kullanıp alışveriş yaptıklarında size bilgi verilir. 

Google AdWords Dönüşüm Nasıl Kurulur?

Dönüşüm kurulumu için ilk olarak Google AdWords hesabınızı açın ve üst kısımdaki menüden Araçlar > Dönüşümler yolunu takip edin. Daha sonra +Dönüşüm butonuna tıklayın. Burada karşınıza 4 ayrı seçenek gelecek. Sitenizdeki herhangi bir satış, form veya kayıt aksiyonlarını ölçmenin yanı sıra farklı metrikleri de buradan ölçebilirsiniz. Reklamlardan gelen telefon aramalarının sayısını da ölçülebilir hale getirebilirsiniz. Sizler website satışlarını ölçmek için ilgili seçeneğe tıklayabilirsiniz. 

Açılan sayfada size ait koda bir isim vermeniz gerekiyor. İsimlendirme işleminden sonra sabit bir değer veya satış cirosu girebilirsiniz. Bir sonraki adımda hangi işlem için dönüşüm kurmak istediğinizi belirlemelisiniz. Son olarak size bir kod verilecektir. Kodunuzu sipariş onay sayfası, form kayıt başarı sayfası gibi aksiyondan sonra yüklenen sayfalara ekleyebilirsiniz. Kodunuzu ekledikten sonra artık dönüşümlerden yararlanabilirsiniz. AdWords hesabınızda kod belirdikten sonra ilgili sayfalar güncellenmeye ve saymaya başlar. Kod, sitenizdeki işlemi AdWords hesabınızdaki Dönüşümler bölümünde gösterir.

Arşiv