Adidas markası 180 Amsterdam reklam ajansıyla yollarını ayırarak, dünya çapında yaptırdığı reklam faaliyetlerini merkezi Montreal'de bulunan ve markanın, alt markalarından biri olan Adidas Orginals'in reklamlarını yapan Sid Lee reklam ajansı ile çalışmaya karar verdi.

Markanın halen süren reklam projelerinin olması dolayısıyla, yeni ajansla çalışmaya başlaması bir süre sonra olabilecek. Halen süren reklam çalışmalarını eski ajansı 180 Amsterdam sürdürüyor. Bunlar bittikten sonra, yeni projeleri Sid Lee devralacak. Sid Lee reklam ajansı Adidas Originals'in reklamında Snoop Dogg, David Beckham ve Noel Gallagher rol aldığı Yıldız Savaşları reklam kampanyalarını düzenlemişti.

Sid Lee reklam ajansı Adidas Originals'in reklamlarını bir önceki seneden bu yana yapmakta. Adidas markasının tek bir reklam ajansıyla çalışmak istemesi sonucu böyle bir kararın alındığını söylenmekte. Markanın eski ajansı olacak olan 180 Amsterdam, 1998 senesinde, bazı reklam projelerinde, 2002 senesinde ise markaya ait bütün reklam projelerinde çalışmıştı. Ajansın en son reklam kampanyası ve markanın Dünya Kupası sponsorluğuna dair vurgu yaptığı, Arjantinli futbol yıldızı Lionel Messi ile İspanyol golcü David Villa'ya rol verdiği reklam kampanyasıydı.  

Arşiv

Etiketler