İnsan kaynakları çözümlerinin lider firması, İsviçre merkezli Adecco, dünya çapında başlattığı proje kapsamında Latin Amerika, Avrupa ve Asya'daki gençlere yardım elini uzatıyor. Win4Youth 2011 adını taşıyan proje kapsamında Adecco çalışanları dünyayı 12 kez bisikletle turlayarak yardım kuruluşlarına kilometre başına 1 dolar kazanç sağlayacak.

Programın amacı zor durumda olan gençlere yeni perspektifler kazandırmak, çocuklara yardım etmek, beceri gelişimini desteklemek ve işgücü piyasasına eğitimli gençler kazandırmak. Eylül 2011'de 70 Adecco çalışanı Brezilya, Yunanistan ve Filipinlerdeki Yardım Projeleri için Mont Ventoux tepesine bisikletle tırmanacaklar. Projenin manevi babası olarak da Fransa ve İtalya turlarını 5'er kez kazanan ve tüm zamanların en büyük pedalı sayılan Eddy Merckx görev yapacak. Programa katılacak Adecco çalışanlarının3 yıldır Adecco'da çalışıyor olması, fiziksel ve atletik bakımdan iyi olması, coşkulu, azimli, takım ruhuna sahip ve işinde de iyi bir performans gösteriyor olması gerekiyor.

Program sonucunda, Brezilya'da yardım eli uzatılacak olan Se Essa Rua Fosse Minha adlı sosyal çember, 1991 yılından bu yana Rio de Jenerio sokaklarında yaşayan çocukların haklarını koruyor. Yunanistan'daki “Smile of a Child” adını taşıyan 9 toplum yuvası da 1996 yılından bu yana 245 çocuğa sığınak, güvenlik ve eğitim imkanı sağlıyor. Filipinler'deki Roter Keil kuruluşu ise 1999'dan bu yana erkek çocuklarının sokaklardan uzak tutulması amacıyla onlara eğitim ve gelecek imkanı sağlıyor.

Adecco çalışanlarının 2010 yılında başlattıkları proje kapsamında geçtiğimiz yıl seçilen yerel ve küresel ekipler toplam 228.002 km yol kat etti. Dünya çapının beş katından fazla olan yolculuğun her 5 km'si için ABD, Fransa, Haiti, Hindistan, İspanya ve Şili'den seçilen yardım kuruluşlarına 1 Amerikan doları aktarıldı.

Arşiv

Etiketler